'Uçurtmanın Kuyruğu' Bodrum'da son kez oynanacak

'Uçurtmanın Kuyruğu' Bodrum'da son kez oynanacak

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun üç sezondur oynayan “Uçurtmanın Kuyruğu”, 07 Nisan Cuma Akşamı son oyunu ile veda ediyor.

MUĞLA (İGFA) - Savaş Dinçel’in yazdığı, Ali Şahin’in yönettiği Uçurtmanın Kuyruğu 2020 yılı pandemi döneminin  bütün zorluklarına rağmen hazırlıklarını tamamlayarak,  27 Mart 2020 Dünya Tiyatro Günü’nde prömiyerini yaptı.

 Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2021/2022 tiyatro sezonunu, 22 Ekim’de yine Uçurtmanın kuyruğu ile açtı. 2022/2023 sezonunda oynanan oyun, 7 Nisan Cuma Akşamı Saat 20.30’da veda ediyor.

Oyun, İstanbul Maltepe Tiyatro Festivali’ne ve  3. Torbalı Tiyatro günlerine katıldı. 9.Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödüllerinde “yılın en iyi performansı” ödülüne layık görüldü.

Savaş Dinçel’in öğrencileri olan Yerkan Kahraman, Barış Hayta, Ali Şahin’in  oynadığı Uçurtmanın Kuyruğu için, yönetmen ve oyuncular duygularını şöyle dile getirdi:

“3 yıl önce  başlayan hayali bir gezinti bitiyor…Savaş hocamızın kelimeleri hem bizleri hem izleyenleri tarifi imkansız  kalp çarpıntılarına sürükledi.  Bazen gözyaşlarımıza bazen de kahkahalarımıza hakim olamadık. Savaş'ın yüreğimize attığı çizikler canımızı acıtsa da sonunda hep umut verdi... Umut yaşamın tek reçetesi ve bu reçeteyi bizlere yazan ustamız Savaş Dinçel, iyi ki doğdun iyi ki yaşadın iyi ki yazdın iyi ki ustamız oldun...”


Haber Kaynak : İGFA

IDEF 2025’te stratejik imza

Darphane'den Fenerbahçe şampiyonluk hatıra parası

Üniversite tercihinde nelere dikkat edilmeli?

Bakan Yerlikaya'da Ayasofya-i Kebir Camii paylaşımı

Kruvaziyer turizmde hedef 2 milyon

Edirne Keşan'da oğlunun sağlığı için 8 yıldır mücadele ediyor

IDEF 2025’te Bursalı firmalar savunma sanayiinde gücünü gösterdi

Esenyurt’ta dev uyuşturucu operasyonu! 144 kilogram skunk ele geçirildi!

Beyin metastazlarında erken tanı ve multidisipliner tedavi hayat kurtarıyor

İkinci el otomobilde fiyatlar nominal artıyor, reel düşüyor

Deniz tutkunlarına ilham veren tekne Rondetto Rahmi M. Koç Müzesi’nde

AKOM uyardı: Kuvvetli poyraz geliyor ama...

İstanbul’da kalp cerrahisinde dev buluşma

Sektör büyüyor ancak konut fiyatları reelde düşüyor

Topuk dikeni hayatınızı zorlaştırmasın!