Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Çin Büyükelçisi'ni ağırladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Çin Büyükelçisi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Çin Büyükelçisi'ni ağırladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Liu Shaobin'i kabul etti.

BİNGÖL GÜNCEL TV
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Liu Shaobin’i kabul etti. Kabulde, iki ülke arasındaki ulaştırma alanındaki gelişmeler ve iş birliği konuları ele alındı.

Bakan Uraloğlu, Kuşak ve Yol Forumu’na katılım konusundaki memnuniyetini dile getirerek, toplantının önemini vurguladı. İki ülkenin ulaştırma sektöründe iş birliği konularını görüştüğü görüşmede, Uraloğlu, “Kuşak Yol” projesinin Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu ve Türkiye’nin bu projeye önem verdiğini belirtti.

Ayrıca, 2017 yılında imzalanan Uluslararası Yük ve Yolcu Taşımacılığı Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinden memnuniyet duyduklarını ve geçiş belgesi işlemlerine hazır olduklarını ifade etti. Uraloğlu, karayolu taşımacılığındaki lojistik iş birliği imkanlarının görüşülmesi için iki ülkenin ilgili birimlerinin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Hazar geçişli “Orta Koridor” projesinin, Kuşak ve Yol Girişimi’ne entegre olmasından da memnuniyet duyan Uraloğlu, Avrupa-Asya taşımacılığı için Orta Koridorun önemine vurgu yaptı. Ayrıca, sivil havacılık alanında iş birliğinin devam ettiğini ve Çin Doğu Havayolları’nın İstanbul’a haftada 3 sefer düzenleyeceği müjdesini verdi.


Haber Kaynak : İGFA

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde karne heyecanı

Gayrimenkul sektörü konut satışlarını değerlendirdi... Konut güvenli liman olmaya devam ediyor

İstanbul'da 21 Haziran'da meydanlar müziğe açılacak

İstanbul, 2026’da ITS Avrupa Kongresi’ne hazırlanıyor

Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri sahiplerini buldu

Konut satışları yükselişte... Yabancılara satışlar düştü!

Davul çalmanın incelikleri kitaplaştı

CHP’li Altaca Kayışoğlu’ndan TBMM'de sert eleştiri

Türk futboluna yıldızlar yetiştiren yüce spor’un tesisi yenilendi

Sınav döneminde başarı ve sağlık için beslenme rehberi

İstanbul'da ulaşım hafta sonu ücretsiz!

Yoga Günü’ne özel etkinlik 

ALL ve ALL MAN Haziran sayılarında Simge ve Berkay rüzgârı

Kocaeli'de 'Mehtap Turları' ve 'Büyük Adaya' yolculuk başlıyor

Lüks kruvaziyer ilk kez Bodrum'a demir attı... Türk ezgileriyle karşılandılar