GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Uludağ Alan Başkanlığı kuruldu

Uludağ Alan Başkanlığı kuruldu

Uludağ Alan Başkanlığı kuruldu

Bursa sınırları içinde bulunan ve 2 bin 543 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ'ın korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması ile yürütülen faaliyetlerin düzenlenmesini sağlamak üzere Uludağ Alan Başkanlığı'nın kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmî Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Uludağ Alanı Hakkında Kanun'da sınırları harita ile belirtilen Uludağ Alanı'nın doğal sit alanları ve diğer korunan alanları ile birlikte jeolojik ve biyolojik varlıklar, su ve benzeri kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesi ile yürütülen faaliyetlerin düzenlenmesini sağlamak üzere Uludağ Alan Başkanlığı kuruldu.

Bu kapsamda doğal sitler ve tabiat varlıkları ile ilgili olarak daha önce Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne verilen görevler, Uludağ Alan Başkanlığı tarafından yerine getirilecek.

Başkanlık; başkan ve hizmet birimlerinden oluşacak. Başkanlığın en üst yöneticisi olan başkan, başkanlığın genel yönetim ve temsilinden sorumlu olacak. Başkan, kararname ve diğer mevzuatta kendisine verilen yetki ve görevleri Kültür ve Turizm Bakanı'na karşı sorumlu olarak kullanarak yerine getirecek.

Başkanlığın hizmet birimleri, Alan Planlama ve Uygulama Grup Başkanlığı, Alan Yönetimi, Altyapı ve İdari Hizmetler Grup Başkanlığında oluşacak.

Başkanlık hizmetleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) ek 28'inci maddesine göre iş mevzuatı kapsamında istihdam edilen personel eliyle yürütülecek. Başkanlıkta 375 sayılı KHK'nin ek 25'inci maddesine göre geçici görevlendirme yapılabilecek. Belli bir uzmanlık gerektiren iş ve hizmetler de vekâlet veya istisna sözleşmesi çerçevesinde gördürülebilecek.

Uludağ Alan Başkanlığının görev alanına giren konularla ilgili olarak çalışma ve proje grupları oluşturabilecek. İhtiyaç duyulduğu hallerde diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve konu ile ilgili uzmanlar çalışma gruplarına dâhil edilebilecek.

Söz konusu kanunun detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: uludağ alan başkanlığı kuruldu

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!