Ulusal Çocuk Forumu'nun teması belli oldu

Ulusal Çocuk Forumu

Ulusal Çocuk Forumu'nun teması belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk hakları konusunda çocukların görüşlerini almak için hayata geçirdiği ve bu yıl 25'incisini gerçekleştireceği Ulusal Çocuk Forumu'nu bu yıl 7 bölgede "Çeyrek Asır Çocuk Forumu Buluşmaları" olarak 'Çocuk için Katılım ve Savunuculuk' temasıyla 18-20 Kasım tarihleri arasında düzenleyecek.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın UNICEF iş birliğinde bu yıl 25'incisi düzenlenecek Ulusal Çocuk Forumu için tema 'Çocuk için katılım ve savunuculuk' olarak belirlendi.

2000 yılından bu yana 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün yer aldığı haftada Ulusal Çocuk Forumu düzenleyen Bakanlık, Çocuk Hakları Sözleşmesi ile birlikte çocuklara daha iyi bir dünya inşa etme gayesiyle çalışmaları devam ederken, bu yıl  forum 7 bölgede gerçekleştirilecek.

TEMAYI ÇOCUKLAR BELİRLİYOR

'“Çocuk için Katılım ve Savunuculuk”' temasının belirlendiği '“Çeyrek Asır Çocuk Forumu Buluşmaları”'nda 20 Kasım'a kadar Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Mersin, Erzurum ve Gaziantep’'te etkinlikler düzenlenecek.

Forum kapsamında il komitesinde görevli çocuklarla, çocuk hakları konuşulacak ve “çocuk için katılım ve savunuculuk” konusunu çocuk gözüyle ele alınacak.

Forumun çıktısı olarak çocuklar tarafından hazırlanan Sonuç Bildirgesi, Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri tarafından üst düzey yetkililerce yapılan bir toplantıda sunulacak.

Ayrıca tüm ilgili kurum kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu ile de paylaşılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ulusal çocuk forumu'nun teması belli oldu

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı