Uluslararası Çin Dili Günü İstanbul’da kutlandı

Uluslararası Çin Dili Günü İstanbul’da kutlandı

Uluslararası Çin Dili Günü İstanbul’da kutlandı

Unesco tarafından 2010 yılında ilan edilen Uluslararası Çin Dili Günü bu yıl İstanbul’da Türk Çin Kültür Derneği tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

İSTANBUL (İGFA)- Kutlamada konuşma yapan Çin Kültür Merkezi Başöğretmeni Liu Jun Çince’nin dünya çapında hızla yaygınlaşmakta olduğunu dile getirdi. Ayrıca Çince eğitim ihtiyacını karşılayabilmek için çok daha fazla sayıda Çince öğretmeni yetiştirmek gerektiğini belirtti. Liu’ya Dernek Başkanı İrfan Karslı bir ebru tablo hediye etti. 

Derneğin Çin’de eğitim birim direktörü Binnur Yayla ise yaptığı sunumda Çince öğrenmenin kariyere etkilerini aktardı. Özellikle Çin bursları konusuna davetliler çok ilgi gösterdiler.  

"ÇİN KALİGRAFİSİ İLGİ UYANDIRDI"

Çin kaligrafi sanatçısı Man Yuan programda katılımcılara Çin kaligrafisi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca davetlilerden bazıları Çin kaligrafisi yaptı.Man, Çin kaligrafisi ile “Eğitim deniz gibi sonsuzdur” anlamına gelen Çin atasözünü yazdı. 

Tai Ji veya tai chi olarak bilinen geleneksel Çin sporu Ebru Tütek tarafından yapılan bir gösteri ile sergilendi. Tütek’in beyaz tai chi kıyafetleri ve mistik Çin müziği ile yaklaşık 6 dakika süren gösterisini davetliler ilgi ile izlediler. 

Türkiye’deki ilk Çince hazırlık sınıfı bulunan Şehit Mehmet Güder A.İ.H.L öğrencilerinin düzenlediği münazaradaki akıcı Çince konuşmaları takdir topladı. Öğrenciler münazarada Çince zor mu? Kolay mı? Konusunu Çince olarak tartıştılar. 

Yaklaşık 2 saat süren programda, Çince ile ilgili yarışmalar ve video gösterimleri yapıldı. Programda Çin Kültür Merkezi ve Çince eğitim veren bazı okulların Çince öğrencileri şiir ve şarkı performansları da sergilediler.,Çince öğretmenlerinden Dong Xiao Mei öğrencileri ile  Çin’de çok ünlü olan “Qin Yuan Chun Xue” (Çin Yuan Çün Şüe) Şiirini okudular. Programa katılan davetlilere Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından program için gönderilen çeşitli hediyeler verildi. 


Haber Kaynak : İGFA

Kâğıthane'de 2025-2026 Kültür Sanat Sezonu Başladı

“Işığın İzi” sergisi Bursa Nilüfer’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin yeniden ayağa kalkması temel önceliğimizdir

Nilüfer Belediyesi NİLTİM'de temizlik çalışması gerçekleştirdi

Bakan Bolat'tan mevkidaşlarıyla İSEDAK'ta yoğun diplomasi

Nilüfer'de 7'nci giyim pazarı hizmete girdi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Spor Kış Okulları'nda çocuklarla buluştu

'Küllerinden Doğan Umut' sergisi Eskişehir'de

'Skyroad ile Keşfet' için başvurular başladı

Kavacık’ın coğrafi işaretli üzümüne büyük ilgi

Ağız ve diş sağlığı bilinci çocuklukta başlar

2. Don Kişot İyi Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Özgür Aras: Ünlülerle çalışmak her an kriz demek

“Eyvah Nadir” İstanbul’da ayakta alkışlandı

Kayseri Büyükşehir yatırımda Türkiye ikincisi