Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması Ödülleri Konya'da Sahiplerini Buldu

Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması Ödülleri Konya

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve IRCICA iş birliğiyle düzenlenen yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmaya 23 ülkeden katılım oldu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Konya Büyükşehir Belediyesi, İslam İşbirliği Teşkilatı ile İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen "Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması"nın ödül töreni yapıldı.

Uluslararası Katılımlı Bir İlk

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen törende konuşan IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, ilk kez düzenlenen naat yarışmasının 5 dilde gerçekleştirildiğini belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne destekleri için teşekkür etti.

Konya'nın Manevi Mirası Vurgusu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın yüzyıllardır bir medeniyet merkezi olduğunu ifade etti. Altay, "Konya, Peygamber sevgisini köklü bir sadakatle yaşatan bir gönül şehri olarak asırlardır ayakta durmaktadır" dedi.

Altay, "Naat, Peygamber Efendimizin yolundan kelimelerle yürümenin zarif bir ifadesidir. Bu yarışma, şehrimizdeki köklü geleneğin çağımızdaki güçlü bir yansımasıdır" şeklinde konuştu.

23 Ülkeden Eser Değerlendirildi

Beş dilde düzenlenen ve 23 ülkeden katılımın olduğu yarışmada birinciliği Moritanya'dan Mohamed Lemine Cherif Sid El Hadi elde etti. İkinciliği Fas'tan Ilyass Amhrar ve İran'dan Hosein Esmaili paylaştı.

Üçüncülük ödüllerini Endonezya'dan Bagja Putra ve Türkiye'den Kerim Ak aldı. Kenan Yavuzarslan, Yaşar Bayar ve Mehmet Lütfullah Yıldırım ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Geniş Katılımlı Tören

Törene; Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atasagun, Konya İl Müftüsü Ali Öge ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan da katıldı.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı