Ümit Özdağ’ın tutukluluğuna 'Zafer'den sert tepki

Ümit Özdağ’ın tutukluluğuna

Ümit Özdağ’ın tutukluluğuna 'Zafer'den sert tepki

Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Genel Başkan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın 65 gündür devam eden tutukluluğuna ilişkin Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Şehirlioğlu, Özdağ’ın hukuksuz bir şekilde rehin alındığını belirterek, süreci “hukuk rezaleti” olarak tanımladı ve sorumlulardan hesap sorulmasını talep etti.

ANKARA (İGFA) - Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu ve beraberindeki partililer, Anayasa Mahkemesi önünde yaptıkları açıklama ile Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın 65 gündür süren tutukluluğunu Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı korumakla görevli en yüksek yargıçlara şikayet etti.

Yaklaşık bir ay önce şikayetlerini resmi olarak yaptıklarını belirten Şehirlioğlu, "Üllkenin yüz akı bir muhalefet lideri olan Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın rehin alınma sürecinin bir an önce sonlandırılmasını ve bu adımın en hızlı şekilde atılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Şehirlioğlu, Özdağ’ın gözaltı ve tutukluluk sürecinde usulsüzlükler yapıldığını öne sürerek, “Genel Başkanımızı usulsüz bir şekilde gözaltına alan, yetkisi olmadığı halde ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ işlem başlatan, buradan sonuç alamayınca dosyanın içeriğine yeni bir suç ekleyerek tutuklama yoluna giden hakim ve savcıları şikayet etmeye geldik,” diye konuştu.

Açıklamalarında Kayseri İl Emniyet Müdürü'nü de eleştiren Şehirlioğlu, “Genel Başkanımızın gözaltı sürecinde, İstanbul Başsavcısı’nın talebi üzerine 35 dakikada imzasız bir belge hazırlayıp Savcılığa gönderen, bu belgede görev tanımını aşan zorlama yorumlarla tutuklamaya zemin hazırlayan ve sonrasında avukatlarımızın talep ettiği, Kayseri olayları sırasında zaten hazırlanmış olan bir tutanağı günlerdir göndermemek için her yolu deneyen Kayseri İl Emniyet Müdürü’nü şikayet ediyoruz,” dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak için gece gündüz çalışan bir lider olan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın; bir evladın, bir babanın, bir kardeşin ve her şeyden önce bir vatanseverin hukuksuz tutukluluğunun derhal sona ermesini istiyoruz" diyen Şehirlioğlu, “Bir siyasi parti liderinin, bir Türk vatandaşının hürriyetinin gasp edildiğini haykırmak için buradayız. Özgürlük dilenmeye değil, zaten özgür olan Genel Başkanımızın rehin bedeninin Silivri’den serbest bırakılmasını ve bu hukuksuzlukları yapanlardan en kısa sürede hukuk nezdinde hesap sorulmasını sağlamak için geldik" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali

İstanbul Beylikdüzü'nde 'uygulamalı muhasebe' ilk mezunlarını verdi

İstanbul’da Basketbol Gençler İl Birincileri ödüllerini aldı

Muğla’dan Rodos’a mavi yolculuk başlıyor

Süpermoto sezonu Uşak’ta başladı

 “Kaktüs Çiçeği” Türk Böbrek Vakfı yararına sahnelendi!