UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi'nden Konya'ya ziyaret

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi'nden Konya'ya ziyaret

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino Domínguez ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

KONYA (İGFA) - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino Domínguez ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Konya’nın UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde bulunan Çatalhöyük’te başlayan yaşamla her dönemde çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “1096’dan 1308’e kadar iki yüz yıl başkentlik yapmış bir şehirde bulunuyoruz. Bugün de Konya; Türkiye’nin coğrafi olarak en büyük şehri, nüfus olarak altıncı büyük şehri. 5 Üniversitesinde 130 bine yakın öğrencisi var. Çok önemli tarımsal üretim ve hayvansal üretim merkezi. Ayrıca son zamanlarda da sanayi üretiminde de çok iyi bir yere geldi. Türkiye ihracatında onuncu sıradayız” değerlendirmesinde bulundu.

Konya’nın geçmişten itibaren belediyeciliğin en iyi yapıldığı şehirlerden birisi ve Türkiye’de örnek gösterilen bir şehircilik anlayışına hakim olduğunu belirten Başkan Altay, “Biz de bunu hem şehrimizde sürdürmeye çalışıyoruz hem de uluslararası arenada şehrimizi ve Türkiye’yi temsil ediyoruz. Merkezi İstanbul’da bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığını yürütüyorum. 30 ülkeden 1.200 üyemiz var. Ayrıca merkezi Barcelona’da bulunan UCLG’nin de dönem başkanlığını yürütüyorum. Dolayısıyla Türkiye’deki yeni yerel yönetimler anlayışını dünyaya anlatmaya, dünyadaki iyi örnekleri de ülkemize getirmeye çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, çevre ve iklim değişikliği konularında yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, dünyada ilk kez yapan yerel yönetim olmayı hedeflediklerini söyledi. 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino Domínguez de yeni ortaklıklara hazır olduklarını ifade ederek, “Sizin sadece Türkiye’de değil, uluslararası kapsamda da Konya’daki çalışmaları örnek olarak anlatma isteğiniz var. Yeni ortaklıklara hazırız. Burada sizinle iş birliği yapmak için çok fırsat var. Sizinle tanışmak ve şehrinizi görmek için burada bulunuyorum. Şehrin keşfi gibi oldu bu ziyaret, çok şey öğrendim. Haritada Konya’nın merkez konumda olduğunu gördüm. Çok stratejik bir bölgede bulunuyorsunuz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor!

Türkiye Bankalar Birliği Lojistik Sektörü Raporu yayımladı

25.Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali start aldı

"İznik: Tarihin Ev Sahibi Sergileri” ziyarete açılıyor

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor

Bisiklet tutkunları, pedallarını TEGV’li çocuklara umut olmak için çevirdi

Yavru karaca korumaya alındı

Akaryakıta İran-İsrail savaşı zammı

Başkan Karalar'dan su israfı çağrısı

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Hataylı sörfçülere Türkiye Şampiyonası'nda 6 madalya

n11, DMSF Holding’e devredildi

Gazetecilerin ücretleri artık banka aracılığıyla ödenecek

İkinci el araç fiyatları Mayıs'ta 5 arttı... Piyasa yaz aylarında hareketlenecek

Elektrik arızalarında selektivite hayat kurtarır.... Eaton'dan dört öneri