UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Fatma Önkol, Kültür Konuşmaları'nda Anlatılacak

UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Fatma Önkol, Kültür Konuşmaları

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 13 Aralık Cumartesi günü düzenleyeceği 'Kültür Konuşmaları' programında 'Masal Anası' olarak bilinen Fatma Önkol'un kültürel mirasını ele alacak. Etkinlik, akademisyenlerin katılımıyla Necip Fa

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 13 Aralık Cumartesi günü düzenleyeceği 'Kahramanmaraş Kültür Konuşmaları' programını edebiyatseverlerle buluşturacak. Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ezgi Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Kadirhan Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Önkol'un katılacağı etkinlik, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak.

UNESCO'nun Türkiye'deki tek 'Edebiyat Şehri' olarak tescillediği Kahramanmaraş, kültür ve sanat alanındaki etkinliklerine devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı kültür sanat programı kapsamında şehrin kültürel hafızasını canlı tutmayı amaçlayan bir programa daha imza atıyor. Bu kapsamda, 13 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek 'Kahramanmaraş Kültür Konuşmaları', şehrin kültürel birikimini akademik bir perspektifle ele alacak.

Masal Geleneğinin Akademik İncelenmesi

Başkent Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ezgi Yılmaz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Kadirhan Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Önkol'un katılımlarıyla gerçekleşecek söyleşi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak.

Bir Kültür Taşıyıcısının Hikayesi

NFK Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek söyleşide; 1949 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen ve 'Masal Anne' olarak bilinen Fatma Önkol anlatılacak. 2021'de 'Yaşayan İnsan Hazinesi' unvanına değer görülen kültürel miras taşıyıcısı Önkol'un çalışmaları, hem akademik hem de toplumsal bir perspektifle ele alınacak. Katılımcılar, Önkol'un masal geleneğini nasıl yaşattığını ve bu geleneğin Kahramanmaraş kültüründeki yerini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, programa tüm edebiyatseverlerin davetli olduğu belirtildi.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Brüksel'de 'En Aktif Belediye' Ödülünü Aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Fransa'nın Rennes Belediyesi Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı

Muratpaşa'da Kadın Kooperatifleri Mağazası Yerli Malı Haftası'nda Öne Çıkıyor

Koyunoğlu ve Çukurdere Mahallelerinde Vatandaş-Belediye Buluşması Gerçekleşti

Aksaray'da 2025 Yılı Yeşil Alan ve Peyzaj Çalışmalarıyla Geçti

AKADEMİSYENLER, ŞAİRLER VE YAZARLAR, “ÂŞIK PAŞA VE TÜRKÇE” İÇİN KIRŞEHİR'DE BULUŞUYOR

Çankırı'ya Dikilen 550 Kızılcık Ağacı Tescilli Ekşiye Kaynak Olacak

Sapanca Gölü'ndeki Proje İddialarına Belediye Başkanı'ndan Yanıt

Kahramanmaraş'ta Çocuklar İçin Masal Dinletisi Düzenlenecek

UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Fatma Önkol, Kültür Konuşmaları'nda Anlatılacak

Balıkesir’in en büyük sorunu altyapı

Sümbüllü Caddesi, Güçlendirme Çalışmalarının Tamamlanmasıyla Yeniden Trafiğe Açılıyor

MARKAL, Habib Makina güvencesiyle 20 yıldır Türkiye’de

Düşünen Şehir Dergisi'nin 23. Sayısı 'Şehir ve Metafizik' Temasıyla Yayımlandı

Aksaray Bilim Merkezi'nde Lego Brickzone Tasarım Günü Düzenlenecek