Ünlü şefler milyonlarca kap yemek yaptı

Ünlü şefler milyonlarca kap yemek yaptı

Ünlü şefler milyonlarca kap yemek yaptı

Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay’ın tüm afet bölgesinde günde üç öğün olarak verdiği beslenme desteğine ünlü şefler de katıldı. Kızılay Aşevlerinde ocak başına geçen yüze yakın şef Kızılay aşçıları ve gönüllüleriyle birlikte mutfakta milyonlarca kap yemek pişirdi.

İSTANBUL (İGFA) - Depremin ilk anından bu yana sahada binden fazla profesyonel çalışanı ve 5 bine yakın gönüllüsü ile hem depremzedelere hem de arama kurtarma ve sağlık personellerine destek sağlayan Kızılay’a ünlü şeflerde güç kattı.

MasterChef yarışmasının jüri üyesi Danilo Zanna, Gastronomi ödüllü Şef Ömür Akkor, Şef Mert Saraç ve ünlü Şef Rafet İnce’nin de yer aldığı şefler afetzedelere yemek yapmak için kolları sıvadı. Kızılay’ın koordine ettiği beslenme grubu, afetin başından bugüne kadar 30 milyon kaptan fazla yemek üreterek afetzedelere ulaştırdı.

Üniversitelerin Gastronomi bölümü öğrencileri, Turizm Akademisyenleri Derneği ve Aşçılar Federasyonu ile birlikte afet bölgelerinde yer alan Kızılay aşevlerine gelen 100’e yakın şef afet bölgesinde yer alan Kızılay aşevlerinde afetzedeler için yemek pişiriyor.

Mobil mutfak ve ikram araçlarını depremden etkilenen tüm illere sevk eden Kızılay koordinesindeki Afet Beslenme Grubu şimdiye kadar yaklaşık 7 milyon 500 bin kişilik çorba, 31 milyon 256 bin kişilik sıcak yemek, 36 milyon 92 bin ekmek dağıttı. Kızılay 14 milyon 477 binden fazla ikramlık malzeme ve 17 milyon 173 bin adet su ve 2 milyon 85 binden fazla içecek dağıtımı gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ünlü şefler milyonlarca kap yemek yaptı

Rallikrosta çifte final TOSFED İstanbul Park’ta

İmparator'dan Neşet Ertaş anısına özel konser

Emlakta EİDS ve kayıt dışılıkla mücadele çağrısı! Yetkilendirme satılık konutlarda da olmalı

Sarı kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'nde ilk sınavına çıkıyor

Araştırma: Düzenli ceviz tüketen genç yetişkinlerin uyku kaliteleri artıyor

Bursa İnegöl Belediyesi’nden gençlere teknofest desteği

7 üniversiteye yeni fakülte... 3 üniversitede bazı birimler kapatıldı!

TEV'in 'Üstün Başarı Bursu' başvuruları sürüyor

İstanbul Büyükşehir ve Metro İstanbul'dan TEKNOFEST hazırlığı

Avrupa’nın en iyi küçük ve orta ölçekli işverenleri belli oldu

Usta oyuncu Tarık Akan Bakırköy’de anıldı

İstanbul'da fotoğraf tutkunları Maltepe’yi kadrajladı

Diyanet'e önemli atama... Yeni Başkan Prof. Dr. Safi Arpaguş oldu

İstanbul'da 'Yol Arkadaşım Maltepe' her mahalleye ulaşıyor

TEKNOFEST İstanbul'da Ankara Keçiören standına yoğun ilgi