Üsküdar Belediyesi'nden ücretsiz HPV aşısı

Üsküdar Belediyesi

Üsküdar Belediyesi'nden ücretsiz HPV aşısı

Halk sağlığını tehdit eden HPV virüsüne karşı mücadelede aşı kampanyası başlatan İstanbul Üsküdar Belediyesi, ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi bireylere ücretsiz uygulama yapmayı sürdürüyor

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından halk sağlığını tehdit eden HPV virüsüne karşı mücadele sürüyor. Bu kapsamda, ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi 350’yi aşkın bireye aşı uygulaması gerçekleşti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, ülkemizde, HPV kaynaklı kanser vakalarının artış eğiliminde olduğunu dile getirerek şunları kaydetti: “Üsküdar Belediyesi olarak, aşı ile önlenmesi mümkün olan bu kanser türüne karşı ücretsiz aşı kampanyası başlattık. Bu kapsamda, gelen başvurular için bir sosyal değerlendirme gerçekleştirdik ve Üsküdarlı komşularımıza ücretsiz HPV aşısını uygulamasına başladık.

Bugüne kadar 9-26 yaş aralığındaki 350’yi aşkın komşumuz, ücretsiz HPV aşısı imkanından faydalandı. Ve bu kapsamda aşı uygulamalarımız devam ediyor. Kamu sağlığına öncelik vermeye ve tüm Üsküdarlı komşularımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”


Haber Kaynak : İGFA

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali

İstanbul Beylikdüzü'nde 'uygulamalı muhasebe' ilk mezunlarını verdi

İstanbul’da Basketbol Gençler İl Birincileri ödüllerini aldı

Muğla’dan Rodos’a mavi yolculuk başlıyor