Altınordu Belediyesi’nden Çok Yönlü Yaşam Alanı
UZUNİSA SPOR VE YAŞAM MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, doğa, spor ve sosyal yaşamı buluşturan Uzunisa Spor ve Yaşam Merkezi’nde çalışmaların tamamlandığını açıkladı.
Atıl Alanın Modern Dönüşümü
Altınordu Belediyesi, kent sakinlerinin nefes alabileceği, doğayla buluşabileceği ve sosyalleşebileceği yeni yaşam alanlarını kente kazandırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Uzunisa Mahallesi’nde uzun yıllardır atıl durumda bulunan eski piknik alanı yenilenerek modern bir sosyal yaşam alanına dönüştürüldü. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmaların ilk etabında, alanın altyapısı güçlendirilirken kapsamlı zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.
Her Yaşa Hitap Eden Donanım
Altyapı ve zemin düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından, vatandaşların doğayla iç içe keyifli vakit geçirebilmeleri için yürüyüş yolları yapıldı. Ardından alana; konforlu oturma grupları, mangal yapmaya uygun ızgaralık alanlar ve çocukların güvenle oyun oynayabileceği modern oyun grupları kazandırıldı. Ayrıca otopark alanı sayesinde vatandaşların ulaşım açısından rahatlıkla erişebileceği bir yapıya kavuşturulan alan, kır düğünleri ve benzeri sosyal organizasyonlara ev sahipliği yapabilmesi amacıyla nikah alanı ile donatıldı. Peyzaj ve aydınlatma alanlarıyla birlikte Uzunisa Spor ve Yaşam Merkezi, örnek bir alan haline getirildi.
Büfe Hizmeti de Sunulacak
Alanda vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla büfe hizmeti de sunulacak. Sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra atıştırmalıkların yer alacağı büfede, ziyaretçiler yeşilin içinde, huzurlu bir atmosferde vakit geçirirken doğanın keyfini çıkarabilecek.
Futbol Sahaları da Mevcut
Öte yandan geçtiğimiz yıl alana Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle 1’i UEFA standartlarında 2 futbol sahası kazandırılmıştı.
Başkan Tepe'den Açıklama
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, çok yönlü bir yaşam merkezine dönüştürülen alanın açılışa hazır hale getirildiğini söyledi. Altınordu’nun her mahallesinde yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Uzunisa Mahallemizde uzun yıllar atıl durumda kalan eski piknik alanını, hemşehrilerimizin nefes alabileceği, aileleriyle birlikte huzurla vakit geçirebileceği çok yönlü bir yaşam merkezine dönüştürdük. Burada yaptığımız kapsamlı çalışmayla doğayla uyumlu, konforlu ve erişilebilir bir alan oluşturduk. Yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları, oturma alanları, mangal noktaları, nikah alanı ve otoparkıyla her yaştan vatandaşımıza hitap eden modern bir yaşam alanı haline geldi. Uzunisa Spor ve Yaşam Merkezimizi de kısa süre de açılışını yaparak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Altınordu’da sosyal belediyecilik anlayışıyla; sadece bugünü değil, geleceği de planlayan projeleri hayata geçiriyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyor, kentimizin her köşesinde yaşamı güzelleştirecek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.