Vertigo şikâyeti işten ayrılmaya sebep olabiliyor

Vertigo şikâyeti işten ayrılmaya sebep olabiliyor

Vertigo şikâyeti işten ayrılmaya sebep olabiliyor

Her geçen gün hayata daha çok dahil olan yeni yaşam ve çalışma koşulları, yıkıcı hızıyla sağlığı da tehdit ediyor.

İSTANBUL (İGFA) - Denge sorunu ve baş dönmesi şikayetiyle ortaya çıkan vertigo, kişinin yaşam kalitesini yüzde 80 oranında düşürüyor. Uluslararası Vestibüler Derneği, Dünya Vertigo Farkındalık Haftası’nda “Vertigo’ya Yön Ver” parolasıyla hastalığa dikkat çekiyor.

Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, “Uzun çalışma saatleri, stres ve uykusuzluk Vertigoyu tetikleyen unsurlar arasında yer alıyor. Vertigo çalışanların verimlerini de düşürüyor, hatta işlerinden ayrılmalarına sebep oluyor. Bir çalışmaya göre vertigosu olan kişilerin yüzde 70’i iş yüklerini azaltırken, yüzde 63’ten fazlası bazı günler çalışamıyor, yüzde altısı ise işlerinden ayrılıyor” dedi.

İLERLEYEN YAŞTA RİSK YÜKSELİYOR

Vertigonun her yaşta görülebildiğini, ancak vestibüler denge sistemi hücrelerinin yaşa bağlı yıpranmasının dengesizlik sorunu yarattığını vurgulayan Prof. Dr. Nuri Özgirgin şöyle devam etti: “65 yaş üzerindeki kişilerin yüzde 20’si denge sorunlarından, 80 yaş üstü nüfusun ise yüzde 85’i dengesizlikten şikâyet ediyor. Yaşa bağlı iç kulak denge hücrelerinde dejenerasyon meydana geliyor. Bu gruptaki kişilerin tedavilerinde vestibüler rehabilitasyon tedavi yaklaşımı olarak ön plana çıkıyor. İlerleyen yaştaki insanların yürümesini desteklerken, düşmelere karşı gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.”

DOĞRU TANI İLE TEDAVİ MÜMKÜN

Yaşam kalitesini ciddi şekilde düşüren bu hastalık bulgusunun doğru tanı ile tedavi edilebildiğini belirten Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, “Toplumu bu seviyede etkileyen vertigo ile ilgili Uluslararası Vestibüler Derneği olarak başlattığımız farkındalık kampanyasıyla kamuyu bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Dünya ülkelerinden bilim insanlarının katılımıyla kurulan derneğimiz çatısı altında hekimlerin birikimlerine katkı sağlarken, bu konuya dikkat çekmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele