"Yabancılara oy kullandırıldığı" iddialarına manipülasyon açıklaması

"Yabancılara oy kullandırıldığı" iddialarına manipülasyon açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu'nun 300 milyon oy pusulası bastırdı, yabancılara oy kullandırıldığı söyleniyor iddialarına İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından açıklama geldi.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nce hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği yeni bülteni yayımladı.

Söz konusu Dezenformasyon Bülteni'nde  "YSK, 300 milyon oy pusulası bastırdı. Yabancılara oy kullandırıldığı söyleniyor" iddialarına da geniş yer verildi.

İddialara ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi:

"Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından seçimlerde kullanılması için 24 Mart 2023’te '249 milyon 670 bin 310 adet birleşik oy pusulası ile 814 bin 120 adet görme engelli oy kullanma şablonu' basımı için duyuruda bulunmuştur. İlan metni ve ek şartlar, DMO'nun resmî sitesinde şeffaf bir şekilde paylaşılmıştır. YSK, oy pusulalarının hangi aşamalarda kullanılacağını tüm şeffaflığıyla açıklamış olduğu hâlde medyada üretilen manipülasyonlar, seçmenleri seçim güvenliği konusunda kaygılandırma amacı taşımaktadır." denildi.

Açıklamada, Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO), YSK Başkanlığı tarafından “249 milyon 670 bin 310 Adet Birleşik Oy Pusulası ile 814 bin 120 Adet Görme Engelli Oy Kullanma
Şablonu” basımı için 24 Mart 2023’te yaptığı duyurunun ayrıntısına da vurgu yapıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali