Yapay Zekada kişisel asistan dönemi!

Yapay Zekada kişisel asistan dönemi!

Yapay Zekada kişisel asistan dönemi!

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü’nden bilim insanları, mobil cihazlarda da çalışabilecek gelişmiş yeni bir yapay zeka modeli için çalışmalara başladı.

İSTANBUL (İGFA) - Avrupa Birliği’nin (AB) rekabetçi Digital Europe Programı kapsamında FFplus ve EuroHPC çağrıları ile desteklenen proje sayesinde yapay zeka modelleri kişisel gerçek bir asistan gibi çalışacak. Konuyu değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener Özönder,  “Bizim için tatil planı yapabilen, uçak ve otel biletlerimizi satın alabilen, alışveriş yapabilen, bizimle sesli olarak etkileşim kurup bizim zevklerimize göre yemek siparişi veren, toplantı ayarlayan bir model düşünün. Zaten yıllardır filmlerde gördüğümüz yapay zeka tam da bu değil mi?” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener Özönder ile Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Taha Koçyiğit, Avrupa Birliği (AB) Digital Europe Programı’nda aldıkları destekle insana benzer şekilde çalışması hedeflenen yeni bir yapay zeka modeli geliştiriyor. “Cihazda Yapay Zeka Ajanları: Gizliliği Koruyan Zeka ile Gerçek Zamanlı API Etkileşimlerini Dönüştürmek” adlı projenin, Doç. Dr. Şener Özönder’in Boğaziçi Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren şirketi ArtificaX Bilişim ve Turkcell Global Bilgi ile bir yılda tamamlanması amaçlanıyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: yapay zekada kişisel asistan dönemi!

Denizli'de Yaya Güvenliği İçin Yeni Üst Geçit Açıldı

Kütahya Belediyesi, Enerji Verimliliği Projesi Kapsamında Teknik Çalışmalara Ev Sahipliği Yaptı

Tunceli'de Altyapı Çalışmaları Eş Zamanlı Olarak Sürüyor

Gümüşhane Belediyesi Amatör Spor Kulüplerine Destek Sağladı

Şuhut'ta Cumhur İttifakı İstişare Programı Düzenlendi

Tunceli'de WhatsApp Çevre İhbar Hattı Yeni Yılda Hizmete Giriyor

TFF'den Hacıosmanoğlu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama

Tunceli'de Mezarlık Alanı Genişletildi

PFDK'dan 314 antrenöre bahis cezası!

Tunceli'de Kamusal Alanlarda Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2 Şubat'ta Olağan Toplantısını Gerçekleştirecek

Tunceli Belediyesi ile TÜM BEL-SEN arasında sosyal denge sözleşmesi yenilendi

Tunceli'de Sinek ve Kene İlaçlama Çalışmaları Tamamlandı

Tunceli Belediyesi, Şehir Merkezinde Düzen Denetimlerini Sürdürüyor

Denizli Komedi Sahnesi İkinci Kez Açılıyor