Yapı Denetimciler'den 'her şantiyeye bir şef' çağrısı

Yapı Denetimciler

Yapı Denetimciler'den 'her şantiyeye bir şef' çağrısı

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, can güvenliğini sağlamak için gittikleri şantiyelerde can güvenliğinden endişe ettiklerini belirterek, "Her şantiyeye bir şantiye şefi" çağrısını yineledi.

ANKARA (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerinin acısı devam ederken Uşak’ta Yapı Denetimde görevli inşaat mühendisleri darp edildi.

Alınan bilgiye göre Uşak merkezde devam eden inşaatta denetime giden meslektaşlarımız beton dökümü sırasında betonun vibratörle sıkıştırılmasını isteyince, bir inşaat ustası ile aralarında tartışma çıktı.

Tartışma sonucu elindeki keserle mühendislere saldıran inşaat ustası, mühendisleri kol ve boyun bölgelerinden yaraladı. Ambulansla hastaneye sevk edilen yaralı mühendislerin vücutlarına dikiş atıldı.
Daha öncede Uşak'ın yanı sıra Ankara, Antalya,İzmir,İstanbul,Yalova ve daha birçok ilde denetim sırasında yaşanan saldırılara bir kez daha maruz kaldıklarını belirten Yapı Denetim Kuruluşları Bilriği, deprem felaketinden ders alınmadığı gerçeğinin bir kez daha görüldüğünü belirtti.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği konuyla ilgil iyazılı yaptığı açıklamada, her bir yapı denetim çalışanının, denetim görevlerini yerine getirirken şantiyelerde aynı riskle karşı karşıya olduğunu belirtti.

"Hakaret, tehdit, taciz, küfür -maalesef ki- sıklıkla karşılaştığımız durumlar" denilen açıklamada, "Oysa biz, halkın can güvenliği için binaların mühendislik kurallarına göre yapılmasını sağlamak üzere görevli kuruluşlarız. Denetimlerimiz sırasında yaptığımız her uyarı, düzeltilmesini istediğimiz her yanlış imalat, yaşadığımız depremleri ve daha önce defalarca yaşadığımız büyük acıları yaşamamak için. Ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki, kendi can güvenliğimiz yok. Böylesine önemli bir kamu görevini yerine getirirken karşılaştığımız şiddetin hiçbir izahı, gerekçesi, affı olamaz. Bu yüzden tüm halkımızı ve yetkilileri yanımızda durmaya, destek olmaya davet ediyoruz. Özellikle kamu adına çalışan firmalar olarak yaptırımların kamu personeline karşı işlenen suçlardaki şekilde yani TCK Madde 265  tabi tutulması talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, birlik yöneticileri, görevlerini bir şantiye şefinin kontrolünde yapmak için “Her Şantiyeye Bir Şantiye Şefi” çağrılarını yineledi.


Haber Kaynak : İGFA

Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci

Sadri Alışık Ödülleri’nde “Büyük Plan”a bir ödül daha

Eylem Erdem Uğurlu'ya 'Umut Olan Sanatçı' ödülü

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı