Yapılandırma görevine fazla mesai ücreti!

Yapılandırma görevine fazla mesai ücreti!

Yapılandırma görevine fazla mesai ücreti!

Yeniden yapılandırma kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatındaki işlemlerin zamanında sonuçlandırılabilmesi amacıyla ilgili birimlerde çalışanlar için fazla mesai ücret ayarı yapıldı. Ayda 50 saati geçemeyecek olan olan personele fazla mesai ücreti uygulaması 30 Eylül'e kadar sürecek.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeniden yapılandırma kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatındaki işlemlerin zamanında sonuçlandırılabilmesi amacıyla ilgili birimlerde çalışanlar için fazla mesai düzenlemesine gidildi.

Buna göre, söz konusu ücret, 7440 sayılı Kanun kapsamında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan ve mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan, Gelir idaresi Başkanlığının Tahsilat ve İtilaftı İşler, Uygulama ve Veri Yönetimi, Gelir Yönetimi ile Mükellef Hizmetleri daire başkanlıklarında görev yapan personeli ile taşra teşkilatında anılan kanun kapsamında yapılan iş ve işlemlerde görevlendirilen personele ödeneceği bildirildi.

FAZLA ÇALIŞMA 50 SAATİ GEÇEMEYECEK

Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda 50 saati geçemeyecek.

Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirlenen fazla çalışma saat ücreti olan 5,40 liranın 5 katı esas alınacak.

Bu karar hükümleri, 1 Nisan-30 Eylül 2023 dönemi için uygulanacak.


Haber Kaynak : İGFA

İBB'den Marmara Denizi'nde derin temizlik

Kütahya Ticaret Borsası'ndan Hollanda çıkarması

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği