Yarıyıl tatili otobüs bileti satışlarını yüzde 40 artırdı

Yarıyıl tatili otobüs bileti satışlarını yüzde 40 artırdı

Yarıyıl tatili otobüs bileti satışlarını yüzde 40 artırdı

17-31 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek yarıyıl tatili otobüs bileti satışlarını artırdı. Satışlar yaklaşık yüzde 40 artış gösterdi.

ANKARA (İGFA) - 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı takviminde 17-31 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklanan yarıyıl tatili otobüs bileti satışlarında artış yaşattı.

Seyahat portallarının verilerine göre yarıyıl tatili için otobüs biletlerinde yaklaşık yüzde 40 oranında artış yaşandı.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR EN ÇOK BİLET SATILAN 3 YER OLDU

En çok Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa’ya bilet satılırken en popüler ilk beş güzergah ise İzmir-İstanbul, İstanbul-Ankara, İstanbul-Bursa, Ankara-Adana, Antalya-Ankara güzergahları oldu. Yolcu sayısında ise tek başına seyahat eden kişilerin oranı yüzde 79,2; 2 yolculu rezervasyonların ise yüzde 20,8 olduğu görüldü.

Verileri değerlendiren sektör temsilcilerinden ENUYGUN Otobüs İş Geliştirme Müdürü Furkan Ayyıldız, bir önceki haftaya göre yaklaşık yüzde 40’lık artış gösteren otobüs bileti satışlarında yüzde 79,2 oranında tek kişilik sepetin yer aldığını kaydetti. Bu dönemde özellikle öğretmenlerin tatil fırsatını değerlendirdiğini tahmin ettiklerini belirten Müdür Ayyıldız, "Seyahat edilen illere baktığımızda ise hareketliliğin büyük şehirlere doğru  olduğunu görüyoruz. Tatil dönemlerinde bilet satışlarında seyahate 3-4 gün kala yoğunluk yaşanıyor. Bu sebeple özellikle talep gören rotalarda rahatça yer bulabilmek için otobüs biletlerini daha önceden almakta fayda var" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Yenikent-Şeker Kavşağı arası köprülü kavşak ve duble yol için ihale tarihi açıklandı

Kayseri'de Huzurevi Çatısında Yenileme Çalışması Başladı

Kahramanmaraş'ta Kadınlar Sanat Atölyelerinde Buluşuyor

Murat Dalkılıç'tan Boop Kuruçeşme'de unutulmaz gece... Sevgiliyle düet

Kahramanmaraş'ta Tarık Tufan, Oğuz Atay'ın Edebi Mirasını Anlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Öğrencilere Trafikte Görünürlük Malzemesi Dağıtıyor

Ardahan'da Trafiği Rahatlatacak 100 Araçlık Açık Otopark Hizmete Açıldı

Türkiye'nin en kirli havası Keşan'da ölçüldü!

Tek Dünya Karadeniz Vakfı, Gana’da yetimhane yeniledi

Eskişehir'de Çocuklara Yerli Malı Haftası'nda Öğretici Atölye

Eskişehir'de Kadınlara Yönelik Ücretsiz Spor Eğitimleri Devam Ediyor

KADIN EMEĞİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

İBB'NİN ÜCRETSİZ ALES VE DGS KURSLARI BAŞLIYOR

MARTILIGÖL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA