Yazar Peren Birsaygılı Mut: 'Sahadaki Gerçekler Tüm Edebi Kurguları Yerle Bir Etti'

Yazar Peren Birsaygılı Mut:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği söyleşide konuşan Yazar Peren Birsaygılı Mut, İsrail'in kültürel etki gücünün azaldığını belirterek, 7 Ekim sonrası yaşananların edebi kurguları geçersiz kıldığını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İsrail'in Zihin Haritası: Siyonist Edebiyat" söyleşisinde konuşan Yazar Peren Birsaygılı Mut, "7 Ekim sonrası yaşananlar ve sahadaki gerçeklerin tüm edebi kurguları geçersiz kıldığını" belirtti. Mut, "Artık zulmün gizlenemediği bir dönemden geçiyoruz. Kültür ve sanat cephesindeki kayıplar, dergi satışları ve medya reytinglerindeki düşüşle açıkça görülüyor" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim kültür sanat etkinlikleri "İsrail'in Zihin Haritası: Siyonist Edebiyat" söyleşisiyle devam etti. Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Yazar Peren Birsaygılı Mut konuşmacı olarak katıldı.

Geniş Katılımlı Etkinlik

Etkinliğe AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Serdar Akgün, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, kültür sanat dostları, gençler ve çok sayıda misafir katıldı.

Kitap İmza Töreni

Söyleşinin ardından Yazar Peren Birsaygılı Mut, kaleme aldığı 'İsrail'in Zihin Haritası Siyonist Edebiyat' kitabını katılımcılar için imzaladı.

Direniş Edebiyatının Etkisi

"Gerçekleri anlatan direniş edebiyatı ile algılar kırıldı"
1830'lardan itibaren Siyonist düşüncenin kitaplar, dergiler ve romanlar aracılığıyla yayıldığını belirten Yazar Mut, "Edebiyat, siyasi hedeflerin önemli bir aracı haline geldi. Filistin boş topraklar gibi gösterildi, kahramanlık hikâyeleriyle bir ulus kimliği inşa edilmeye çalışıldı. Ancak Filistinli yazarlar, gerçekleri anlatan direniş edebiyatıyla bu algıyı kırdı" dedi.

Kültürel Etki Gücünde Düşüş

Sahadaki gerçekler tüm edebi kurguları yerle bir etti
İsrail'in kültürel üretim gücünü sinema ve medya üzerinden sürdürmeye çalıştığını vurgulayan Mut, "7 Ekim sonrası yaşananlar, sahadaki gerçekler, tüm edebi kurguları geçersiz kıldı. Artık zulmün gizlenemediği bir dönemden geçiyoruz. Kültür ve sanat cephesinde kaybettiklerini dergi satışları, televizyon ve yeni nesil medyada reytinglerinin düşmesi ile açıkça görüyoruz" dedi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, Tekstil Sanayi Sitesi Projesi için Almanya'da temaslarda bulundu

Tekirdağ Kuaförler Odası Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Süleymanpaşa'da Kadınlar Matinesi Düzenlendi

Süleymanpaşa'da Sömestr Şenliği Yoğun İlgi Görüyor

Süleymanpaşa'da İzinsiz Reklam Unsurlarına Denetim

Süleymanpaşa'da Çocuklar İçin Sömestr Şenliği Düzenlenecek

70 bin kişiye doğaya koruma eğitimi

Migros depolarında işçiler taleplerini güncelledi

Galatasaray’dan Ali Koç’a sert tepki: Bu ülkenin sporu senden bıktı!

Araç kiralama sektörü için 2026 ön görüsü

Usta tiyatrocu Haldun Dormen son yolculuğuna alkışlarla uğurlandı

Otomobil piyasasında talep arttı, reel fiyatlar düşüşte

Yenişehir'e Yaş Sebze Meyve Ticareti ve Toptancı Hali Geliyor

C vitamininin fazlası böbrek taşı için risk!

Bursa'da Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Huzur' Romanı Çağdaş Bir Bakışla Ele Alındı