GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Yeni taksiler İstanbul yollarında

Yeni taksiler İstanbul yollarında

Yeni taksiler İstanbul yollarında

İstanbul'da yeni taksiler yolcu taşımaya başladı. Şoförlerinin halkla ilişkiler, yol bilgisi ve öfke kontrolü gibi özel eğitimlerden geçtiği yeni taksiler; akıllı tepe lambaları, panik butonları ve yüksek güvenlik standartları ile dikkat çekiyor.

İSTANBUL (İGFA) - Engelli dostu, aile konseptli yeni taksiler yolcu taşımaya başladı. Minibüslerin taksiye dönüştürülmesi kapsamında hayata geçirilen engelsiz ve aile konseptli olan yeni taksiler artık İstanbul yollarında taşımacılığa başladı.

UKOME kararıyla ihtiyaç fazlası bin 803 minibüs ile 322 dolmuşun taksiye dönüşümü kapsamında ilk etapta 402 yeni taksi, yolcu taşımaya başladı.

Dönüşen taksiler daha nitelikli olarak geniş kapasiteli 8+1 panelvan araçlardan seçildi. Taksi içerisinde yolcu ve şoför arasında güvenlik parapeti (korunak) konuldu. Ayrıca şoförle yolcu arasındaki iletişim, taksi içerisindeki interkom (bas-konuş) sistemi sayesinde gerçekleşiyor.

Nakit para alışverişi için de açılıp kapanabilen kapak bulunuyor. Bu sistem hem kredi kartı hem de İstanbulkart ile farklı ödeme sistemlerine entegre halinde. Görme engelli yolcular için de “braille alfabesinin” bulunduğu yeni taksilerde, araç içerisindeki taksimetrede yer alan bilgiler de sesli anons ile belirtiliyor.

YOL VE YOLCU SEÇME GERİDE KALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özel nitelikli taksileri, vatandaşın taksi sorunundaki en büyük şikâyetlerinden biri olan yol ve yolcu seçilmesi problemine de çözüm getirdi. Çeşitli eğitimlerden geçen yeni taksi şoförleri; güzergâh seçme, kaba davranış, fazla ücret alma konularında TUDES’E göre hiç cezası olmayan şoförler arasından seçildi. Taksi şoförünün ceza aldığı takdirde ise taksi plakası dönüşümden önceki haline dönecek.

Yeni Taksilerin sayısının artmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: yeni taksiler istanbul yollarında

Bakırköylü çocuklar yaz boyunca spora doyacak!

BUSADER'den Van çıkarması

İstanbul Beylikdüzü’nde bilim rüzgârı esti

Süper Loto’da büyük ikramiye sahibini buldu

İçişleri'nden 'Sevenler'e 6 ilde 9 gözaltı!

BELGEM öğrencisi İtalya’da tıp fakültesi kazandı

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı