GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

YÖK'ten 'ek kontenjan' kararı

YÖK

YÖK'ten 'ek kontenjan' kararı

Yükseköğretim Kurulu, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara illerindeki üniversitelere yerleşirken yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasını kararlaştırdı. Depremzede öğrencilere ayrıca vakıf üniversitelerinde de her bir programda 1'er kontenjan ayrılacak.

ANKARA (İGFA) - Yükseköğretim Kurulu, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Olağanüstü Hal kapsamındaki iller ile Sivas’ın Gürün ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet eden adaylar için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların genel kontenjanı dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılmasını kararlaştırdı.

Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacak.

Karar kapsamında deprem bölgesindeki Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji, Adıyaman, Çukurova, Dicle, Fırat, Gaziantep, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, Harran, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, Kilis 7 Aralık, Malatya Turgut Özal, Osmaniye Korkut Ata üniversiteleri bulunuyor.

Depremzede adaylar tercih sayısına bağlı olarak ve önceliklerine göre tercih sırasını gözeterek, genel kontenjanlarla birlikte kendilerine ayrılan ilave kontenjan kapsamındaki programlardan tercih yapabilecek.

Bu kontenjanların dışında vakıf üniversitelerindeki her bir programa, 2547 sayılı Kanun’da öngörülen yüzde 15 burslu öğrenci okutulması yükümlülüğü kapsamı dışında olmak üzere ve çift diploma programları hariç, depremzede YKS adayları için 1’er kontenjan ayrılacak.

Merkezi yerleştirmede ayrılan bu kontenjana kayıt olması durumunda, kayıt yapılan kontenjan kadar ek yerleştirme sırasında söz konusu programa üniversitenin tercihi de alınarak indirimli veya ücretli kontenjan eklenecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: yök'ten 'ek kontenjan' kararı

Esentepe Gençlik Merkezi'nde Ara Tatil Etkinlikleri Düzenlendi

Bursa'da Düzenlenen Yarıyıl Şenliği Renkli Bir Finalle Sona Erdi

Bursa'da Çocuklara Yönelik Güvenli Yaşam Atölyesi Düzenlendi

KTO'dan “Orta Anadolu Üretim Havzası” vurgusu

Denizli'de Kent Market'ten 2025'te 155 Binden Fazla Kişi Yararlandı

Mamak Belediyesi, Kreş Eğitmenlerine Ara Tatilde Hizmet İçi Eğitim Düzenledi

Volleyball World Beach Pro Tour 2026 Takvimi Açıklandı: Alanya Etabı Haziran'da

Mübadele'nin 103. Yılında Anma ve Anlatım Söyleşisi Düzenlendi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Karadolap Spor Kulübü'nü Ziyaret Etti

Pamukkale Sömestir Festivali, Madagaskar Sirki ile Final Yapacak

Seyyah Ritim Grubu Niğde'de Sahne Alacak

Mübadelenin 103. Yılı Mudanya'da Anma Etkinlikleriyle Hatırlandı

Beylerbeyi Profiterol, Dubai’de üretime başladı

“Yetenek Sirkiniz” şovu nefesleri kesti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas'ta Ziyaretler Gerçekleştirdi