YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak

YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak

YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçiminin "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini" açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nca YSK'ya gönderilen yazıda, sandık kurullarınca saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda "sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı" ifade edildi ve "sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği" soruldu.

Konuyu inceleyen YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100. maddesinin birinci fıkrasında, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır' hükmü bulunduğu hatırlatıldı.

YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkati çeken kurul, bu sebeple "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ysk: oy sayımı aralıksız yapılacak

Trabzon Tanıtım Günleri, Cam Piramit'te Başladı

Küçükçekmece'de 'Sevgi İzi' Projesi Hayata Geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart ve Öğrenim Yardımı Ödemelerini Tamamladı

Pendik'te Okullar Yeni Döneme Hijyenik Hazırlandı

Yalova Belediyesi, Bulgaristan Kurumu ile Sosyo-Ekonomik Kalkınma Protokolü İmzaladı

Yalova'da Deprem ve Tsunami Riskleri Bilimsel Projelerle İncelenecek

Türkiye'de il nüfusları değişti! İşte memleketine göre il nüfusları

Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Afetlere Hazırlık Protokolü İmzaladı

Altın çakıldı, günlük kayıp yüzde 12

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, fırtına, kar uyarısı

Van'da Aile ve Köy Yaşam Merkezleri İçin Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Aksaray'da Kalanlar Kafe ve Sosyal Tesis, Ailelerin İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor

Diyarbakır'da Mesleki ve Sanatsal Kurslar İçin Başvuru Süreci Başladı

Aksaray'da Bilim Festivali ile Yarıyıl Tatili Renklendi

Kayseri'de Anne Ulaşım Kartı Projesinden 2025'te 1016 Anne Yararlandı