YSK'dan Cumhurbaşkanı adayları için bağış ve nakdi kararı

YSK

YSK'dan Cumhurbaşkanı adayları için bağış ve nakdi kararı

Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu Kararı’na göre cumhurbaşkanı adayları bağış toplamak için döviz mevduat hesabı açabilecek. Adaylar, 55 bin 598 TL’nin karşılığı döviz tutarını geçmemek kaydıyla bağış ve nakdi yardım alabilecek.

ANKARA (İGFA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Cumhurbaşkanı adaylarının bağış toplamak için döviz mevduat hesabı açtırıp açtıramayacakları hususunda karar verilmesini dilekçeyle talep eden CHP Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun talebini inceledi.

Ahmet Yener başkanlığındaki Kurul, Cumhurbaşkanı adaylarına yapılacak Yardım ve Bağışlar ile Adayların Mal Bildirimine ilişkin Usul ve Esasları Gösterir 201 sayılı Genelge’ye “Döviz ile yapılacak yardım ve bağış” başlıklı madde eklenmesine dair kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı.

Söz konusu karara göre, Cumhurbaşkanı adayları, her bir tur için en yüksek devlet memuruna mali haklar kapsamında fiilen yapılmakta olan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı olan 55 bin 598 TL’nin döviz tutarı karşılığını geçmemesi kaydıyla nakdi yardım ve bağış alabilecek.

Nakdi yardım, adayların “Seçim Hesabı” olarak kendi adına açtıkları bir banka hesabına yatırılacak. 55 bin 598 TL döviz karşılığının hesabında bağış ve yardımın yapıldığı bir önceki gün Resmi Gazete’de ilan edilen Merkez Bankası Efektif Satış Kuru dikkate alınacak.

7 BİN TL’NİN ÜZERİNDEKİ NAKDİ YARDIMLAR

Adaylar 7 bin TL’ye kadar olan nakdi yardımları, makbuz karşılığında ve aynı gün seçim hesabına yatırılmak üzere alabilecek. 7 bin TL’nin üzerindeki nakdi yardımlar ise adayların “Seçim Hesabı” olarak açtıkları ve YSK’ya bildirdikleri banka hesaplarına, bağış yapan tarafından yatırılacak. Alınan bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanabilecek ve başka bir amaç için tahsis edilemeyecek.

Söz konusu kararın ayrıntılarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Tepebaşı Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'ın Kuruluş Yıldönümünde Stant Açtı

İzmit'te Dünya Türk Dili Ailesi Günü Kutlamaları

DİSKİ, Eğil’in Kaya Mahallesi’ne 3 bin metre yeni içme suyu hattı döşedi

Bozüyük'te El Sanatları Sergisi Açılıyor

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Ağırlandı

İzmit Belediyesi Kuruçeşme Doğan Mahallesi'nde Halkın Taleplerini Dinledi

17 İlde Kaçak ve Sahte İçki Operasyonları: 66 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

Kocasinan Belediyesi 11 Yılda 1 Milyon 67 Bin Ağaç Dikti

Yalova'da Deprem Direnci İçin Uluslararası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Vefat Eden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın Ailesini Ziyaret Etti

Tarsus Belediyesi, Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Karşı Denetimlerini Sıklaştırdı

Mersin Büyükşehir, Üreticilere Sera İpi ve Yapışkanlı Tuzak Desteği Sağladı

Tunceli'de Öğrenciler Yerli Teknolojiyle Buluştu

Sakarya'da Metrobüs Filosu 11 Araca Ulaştı

Tarsus'ta Kent Meydanı Projesi Açılışa Hazır