Yunusemre Belediyesi'nin 2025 Yılı Son Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Yunusemre Belediyesi

Yunusemre Belediye Meclisi, 2025 yılının son toplantısında 34 maddeyi görüştü. Kardeş şehir protokolü, kanser hastalarına destek anlaşması ve bir parka isim verilmesi gibi önemli kararlar alındı.

Yunusemre Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı İsmail Hakkı Tonguç Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İki oturum halinde yapılan toplantıda 34 madde görüşüldü.

Kardeş Şehir Protokolü İçin Yetki

Gündem maddelerinden biri, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile Yunusemre Belediyesi arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalanabilmesi için Başkan Semih Balaban'a yetki verilmesiydi. Madde meclisten oy birliği ile geçti.

Kanser Hastalarına Destek Anlaşması

Bir diğer gündem maddesi ise belediye ile Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı (BÜKSEV) arasında, kanser hastaları ve yakınlarına yönelik sosyal farkındalık programları düzenlemek, maddi ve manevi destek sağlamak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla protokol yapılması için Başkan Balaban'a yetki verilmesiydi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Balaban, "Bülent Koşmaz, Manisa'ya mal olmuş değerli bir insandı. Kendisini bir kez daha saygıyla anıyoruz. Değerli eşi bu konuda bizden destek istedi. Biz de seve seve yardımcı olacağımızı ifade ettik. Birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Parka İsim Verilmesi ve Diğer Kararlar

Toplantıda ayrıca Yenimahalle'de bulunan bir parka Prof. Dr. Haydar Baş isminin verilmesi teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis kapanışında, mecliste grubu bulunan başkanvekilleri söz alarak Aralık ayı ve yıl değerlendirmesini yaptı.

Başkan Semih Balaban da yaptığı konuşmada Ankara temasları hakkında bilgi verdi ve gerçekleştirilen genel kurulda dördüncü kez başkan seçilen Özgür Özel'i tebrik etti. Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nın, 6 Ocak 2026 Salı günü saat 18.00'de yapılması kararlaştırıldı.


Manisa,Yunusemre Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Van'da Kar ve Tipi Altında Hasta Ulaşımı İçin Büyük Mücadele

Samsun'da Arı Yetiştiricilerine Üretim Seti Desteği Verildi

Aksaray'da Eski Sanayi Alanı'nda Hafriyat Temizliği Başladı

Aksaray Belediyesi, Türk Bayrağına Yönelik Saldırının Ardından Esnafa Bayrak Dağıttı

Ankara'da Yaşamkent Kavşağı'nda Trafiği Rahatlatacak Düzenleme Başladı

Kütahya Belediye Başkanı, Eskişehir'de İş Birliği Görüşmelerinde Bulundu

Uluslararası Mersin Maratonu Dünya Sıralamasında 31. Sıraya Yükseldi

ASKİ, Hurda Sayaçları Yenileyerek Ayda 6 Bin Adet Kullanıma Kazandırıyor

Kayseri'ye 800 Yataklı Yeni Hastane Projesi 2026 Yatırım Programında

Mersin Bellek Ofisi, Kentin Kültürel Hafızasını Geleceğe Taşıyor

Kayseri'de Kar Mücadelesi: 197 Kırsal Mahalle Yolu Açıldı

Samsun'da Yarıyıl Tatili Bilim ve Teknolojiyle Renkleniyor

Kayseri'de Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Çamaşır Yıkama Hizmeti

Kayseri'de Ulaşım Altyapısı Görüşmeleri: Bakanlık ve Belediye Heyetleri Bir Araya Geldi

Diyarbakır'da JINKART projesi kapsamında 8 bin kadına ulaşım kartı dağıtıldı