Yurtta bugün hava nasıl olacak? Öğleden sonraya dikkat!

Yurtta bugün hava nasıl olacak? Öğleden sonraya dikkat!

Yurtta bugün hava nasıl olacak? Öğleden sonraya dikkat!

Meteoroloji'nin günlük hava tahmin raporuna göre kuzey, iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, diğer yerlerde yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Temmuz Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

Son tahminlere göre Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların bugün batı ve iç kesimlerde (2-5 derece) azalması, yurdun doğu kesimlerinde (3-5 derece) artması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden, Marmara ve bu akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeyinde kuzey ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yarın İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklenirken, meteoroloji iki ayrı 'kuvvetli' uyarıda da bulundu.

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını isterken, kuvvetli rüzgar uyarısı da; İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönleri için yapıldı ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


Haber Kaynak : İGFA

BTSO Başkanı Burkay: KFA Fuarcılık’ın başarısı BTSO'nun ortak vizyonudur

Kocaelispor’un gözü Ergünler'de

MPG A.Ş., zırhlı kurtarıcı ve çekici araç tedariki için SSB ile anlaştı

İstanbul Büyükşehir on binlerce çocuğu sporla buluşturuyor

Bilişim 500 için geri sayım başladı

5 yılda 330 bin ziyaretçi Karatay'da şifa buldu

Yaz akşamlarına yeni soluk... JJ Arena Garden açıldı

Çocuklara yönelik 'Güçlendirici Bakım Modeli' hayata geçti

Keşanlı babanın çığlığı duyuldu... Sağlık giderlerini Bakanlık karşılayacak

İstanbul Çekmeköy’de sünger fabrikası yandı

Ceviz gibi Omega-3 kaynakları, çocuk ve ergenlerde beyin gelişimiyle ilişkilendirildi

İstanbul'da su tasarrufu çağrısı!

Sıcak hava dalgasında çocuklarda klimaya dikkat!

Doğu Karadeniz’de VİRA projesi kültürel iş birliğini güçlendiriyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş İsviçre'de