GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Zafer Partisi'nden KKM tepkisi

Zafer Partisi

Zafer Partisi'nden KKM tepkisi

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu Başkanı Bartu Soral’ın etkili muhalefeti Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına vergi getirdi.

ANKARA (İGFA) - Kur Korumalı Mevduatlar'dan vergi alımına yönelik karara Zafer Partisi'nden tepki geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, kur korumalı mevduat sahiplerine 1 trilyon 235 milyar TL faiz ödendiğini anımsatarak, "Bu parayı kazananlardan hiç vergi alınmamıştı. Zafer Partisi bebeğine mama alırken vergi ödeyen vatandaşlarım hakkını savundu. Bu haksızlığı gündemde tuttu. Nihayet KKM faizler gelirlerinden vergi alınması kararımı Saray çıkarmak zorunda kaldı. 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesi için mücadele eden Zafer Partisi, Çevreyi yok eden maden şirketleri ile mücadele eden Zafer Partisi, Finans baronları ile mücadele eden Zafer Partisi" diye konuştu.

Zafer Partisi Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu Başkanı Bartu Soral ise, ısrarlı takiple oluşturulan kamuoyu baskısı sonucu, Kur Korumalı Mevduat hesaplarına toplam 1 trilyon 235 milyar lira faiz ve döviz kuru farkı ödemesi yapılıp, bu kazançlardan iki yıldır yüzde 0 vergi alındıktan sonra dün gece KKM'ye 6 aya kadar yüzde 7.5, 1 yıla kadar yüzde 5 stopaj vergisi geldi. Yani AKP dedi ki; atı alan Üsküdar’ı geçti. Bu işten servet sahibine yeteri kadar kaynak aktardık, şimdi başka bir yol bulalım" diyerek duruma tepki gösterdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: zafer partisi'nden kkm tepkisi

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor!

Türkiye Bankalar Birliği Lojistik Sektörü Raporu yayımladı

25.Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali start aldı

"İznik: Tarihin Ev Sahibi Sergileri” ziyarete açılıyor

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor

Bisiklet tutkunları, pedallarını TEGV’li çocuklara umut olmak için çevirdi

Yavru karaca korumaya alındı

Akaryakıta İran-İsrail savaşı zammı

Başkan Karalar'dan su israfı çağrısı

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Hataylı sörfçülere Türkiye Şampiyonası'nda 6 madalya

n11, DMSF Holding’e devredildi

Gazetecilerin ücretleri artık banka aracılığıyla ödenecek

İkinci el araç fiyatları Mayıs'ta 5 arttı... Piyasa yaz aylarında hareketlenecek

Elektrik arızalarında selektivite hayat kurtarır.... Eaton'dan dört öneri