"Zeytin ağaçları kesilmeyecek, taşınacak"

"Zeytin ağaçları kesilmeyecek, taşınacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, madencilik faaliyetlerinin zeytinlik alanlara denk gelmesi durumunda sahadaki zeytin ağaçlarının taşınacağını ve tüm masrafların karşılanacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, zeytin ağaçlarının kesilmesinin söz konusu olmadığına vurgu yapıldı.

Zeytin ağaçlarının taşınacağı bölge, Tarım ve Orman Bakanlığının izni ve uygun görüşüyle faaliyet yürütülecek saha ile eşdeğer büyüklükteki yeni bir bölgeye taşınacağı aktarıldı.

Zeytin ağaçlarının taşınacağı bölgenin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirleneceği ve mücbir bir sebep olmadıkça taşınma işleminin olmayacağı ifade edilen açıklamada, zeytin sahasının taşınmasına ilişkin tüm masrafların ve ortaya çıkacak tüm taleplerin ilgili sahada maden faaliyeti yürütecek şirket tarafından karşılanacağı bilgisi verildi.

İlgili firmanın taşınan ve tutmayan her bir zeytin ağacına karşılık 5 yeni fidan dikmekle yükümlü olacağına vurgu yapılan açıklamada, sahadaki maden faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından sahanın rehabilite edileceği ve eski haline getirileceği belirtildi.


Haber Kaynak : İGFA

Bayramda sıcak hava dalgası... Normallerin üzerinde seyredecek

Bursa deniz ulaşımında çağ atlıyor... 3 yeni deniz otobüsü hazırlığı

6 bin 750 kamera yolları izleyecek! Bayram öncesi otobüs firmalarına 10,7 milyon TL ceza!

Vali Sözer, Bilecik'te mesaisine başladı

Türkiye'nin sanat hafızasına dokunan kitap: 'Sesler, Renkler, Yüzler' raflarda

Ünlü şeflerden Kızılay'ın kurban kampanyasına destek

Robotik rehabilitasyonla felçli hastalar yeniden yürüyor!

Mardinli hayırsever İsmail Kaya adına vakıf kuruldu

Adaylar “YKS Gençlik Kampı”yla moral depoladı

11 organize suç örgütüne 90 gözaltı!

Vali Sözer'e Beykoz'dan veda yemeği

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük arzum, Putin ve Zelenskiy’i ve hatta Trump'ı buluşturmak

Türkiye Pickleball'da bölge şampiyonaları belli oldu... Finaller Bursa'da

Büyükçekmece Meclisi'nde Başkan Akgün'ün gözaltı mektubu okundu

PTT'den İğneada Longoz Ormanları'na ilk gün zarfı